Projekt Stavební úpravy a přístavba MŠ

01. 02. 2022

Projekt podaný v rámci dotace Ministerstva financí a Středočeského kraje

Ke stávající budově přibyla přístavba. Ta poskytla i místo pro společnou šatnu s hlavním vchodem do budovy a bezbariérové WC. V původní budově mateřské školy proběhla celková rekonstrukce. Proběhly stavební úpravy ve třídách, kde se zbouraly příčky a došlo k propojení třídy s hernou. Jsou vyměněna okna, před kterými jsou z východní a jižní strany žaluzie. Nové jsou i umývárny, WC a přípravna jídla. V celé budově jsou nové rozvody elektřiny, osvětlení, podhledy, podlahy, dveře.

Zároveň se změnil systém vytápění, kdy plynový kotel nahradilo ve zrekonstruovaném sklepě tepelné čerpadlo. V přízemí je podlahové vytápění a v patře jsou nová tělesa ústředního topení. Navíc byla do budovy nainstalována vzduchotechnika, která reaguje na množství CO2 a podle toho vzduch vyměňuje.

Pořízeno bylo nové vybavení třídy v přístavbě, společné šatně, výdejně jídla, jídelně a nové jsou vestavěné skříně v hernách.

Nová přístavba je pak citelně navržena s ohledem na budovu z roku 1909. Dominuje velkými skleněnými okny, která se dají zastínit posuvnými designovými panely nebo venkovními žaluziemi. Přístavba poskytla i venkovní prostory, jako jsou zastřešená venkovní plocha, venkovní WC nebo sklad na hračky. Celá nová přístavba je bezbariérová a stará budova je vybavena plošinou pro vozíčkáře. Zateplila se také půda ve vile. Přibyla retenční nádrž na zachycení dešťové vody a nová kanalizační přípojka. V okolí školy se vybudovaly chodníky a parkoviště včetně osvětlení. Vyměněna byla i vstupní brána.

Celkové náklady činí 35,3 mil. Kč, dotace z Ministerstva financí: 20 mil. Kč, dotace ze Středočeského kraje: 1,8 mil. Kč.

Projekt byl realizován od 1. 10. 2020 do 31. 1. 2022.

Foto rekonstrukce 1

Foto rekonstrukce 2